Selecteer een pagina

Werkwijze

Kleinschaligheid, pragmatisch, samenwerkend en met oog voor ieder individu, dat zijn centrale begrippen in de werkwijze van di-rumah. Di-rumah betekent in het Maleis “thuis” en verwijst naar de doelstelling van onze organisatie; het bieden van een plek van waaruit mensen zich in vertrouwen verder kunnen ontwikkelen.

Di-rumah biedt woonbegeleiding gericht op zelfstandigheid en zelfredzaamheid, samen met onze woonbegeleiders werk je aan het opbouwen van jouw leven. Deskundigheid van onze medewerkers op het gebied van psychopathologie (autisme, depressie, psychose) staat bij ons hoog in het vaandel. Werknemers worden getraind, gecoached en dragen de verantwoordelijkheid van goede zorg die aansluit bij mogelijkheden en kwetsbaarheden. Daarnaast werkt di-rumah intensief samen met organisaties in de eerste en tweede lijn van de GGZ.

Di-rumah is een initiatief ontstaan naar aanleiding van ervaringen van jongeren en medewerkers, dat continuïteit (er zijn), aandacht voor mensen en deskundigheid van personeel in verschillende vormen van woonbegeleiding ontbreekt. Zorg moet professioneel zijn en draaien om de bewoners.